decembrie14 , 2024

Profesorii de la Centrul Județean de Excelență Alba au participat la o nouă conferință regională din programul „Școala încrederii”

În acest week-end, la Cluj Napoca, s-a desfășurat o nouă Conferință Regională a Încrederii, eveniment important din cadrul programului „Școala încrederii”, program susținut de Wellbeing Institute și Transylvania College și care urmărește transformarea culturii organizaționale a școlilor din România, prin oferirea de activități de formare, facilitare și coaching dedicate profesorilor și elevilor. Întinzându-se pe parcursul a 5 ani, programul „Școala încrederii” este dezvoltat pe baza modelului recunoscut și validat la nivel național și internațional de la Transylvania College Cluj Napoca, inspirat din standardele românești ARACIP și cele britanice British Schools Overseas (BSO) și este bazat pe integrarea rezultatelor reieșite din cercetări continue efectuate de experți din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca.

Conferința s-a bucurat de o participare numeroasă, la eveniment asistând directori de unități de învățământ și profesori din toată țara, printre care și cadre didactice de la Centrul Județean de Excelență Alba, împreună cu directorul instituției, prof. Adrian Simion. Acesta din urmă a oferit și câteva detalii despre eveniment: „Pentru noi, ca instituție, implicarea într-un astfel de program este o oportunitate foarte bună, pentru că, pe lângă pregătirea academică a elevilor noștri, pe noi ne interesează să punem accent, ori de câte ori este posibil, pe latura psiho-emoțională a actului de educație. Încercăm să ne perfecționăm noi, ca și profesori, cât mai mult, pentru a putea oferi elevilor noștri modele și oportunități de dezvoltare personală cât mai potrivite pentru ceea ce ei înșiși simt că este bine pentru ei. Noi, la Centrul Județean de Excelență Alba considerăm că perfecționarea continuă este o necesitate pentru orice cadru didactic, iar ceea ce mă bucură, ca și director, este și faptul că de fiecare dată când ajung la astfel de evenimente mă însoțesc și colegi de-ai mei. De data aceasta am avut plăcerea de a-mi fi alături doamnele Felicia Beca și Victoria Popa, profesoare la Colegiul Economic «Dionisie Pop Marțian» Alba Iulia și Monica Borteș, director adjunct la Colegiul Național «Avram Iancu» din Câmpeni, o unitate de învățământ care din acest an școlar este, de asemenea, parte din programul «Școala încrederii». Am avut parte de seminarii interesante, cu teme importante pentru educația din România în perioadă actuală, precum: colaborarea între profesori și părinți, importanța abordărilor restaurative, mentalitatea deschisă în educație, exemple de bune practici în relațiile între școală și comunitate etc. Instituția noastră este în al doilea an de program și, personal, pot spune că suntem pe drumul cel bun.”